نخستین نشست اعضای هیات موسس کمیته مشترک بازرگانی ایران و اسلواکی به ریاست معاون بین الملل اتاق ایران و و با حضور هشت نفر از اعضای کمیته و نمایندگان وزارت امور خارجه و سازمان توسعه تجارت ایران تشکیل شد.

در این نشست محمدرضا کرباسی معاون امور بین الملل اتاق ایران ضمن اشاره به ضوابط تشکیل اتاق‌ها و کمیته‌های مشترک، گفت: کمیته ایران و اسلواکی اولین کمیته بازرگانی است که در اتاق ایران تشکیل شده و از این لحاظ بسیار جائز اهمیت است و می تواند یک الگو برای سایر کمیته ها باشد.

کرباسی در ادامه ضمن تشریح ماموریت کمیته‌های مشترک بازرگانی به عنوان بازوی مشورتی اتاق ایران در جهت شناسایی مشکلات و موانع موجود از اعضای کمیته خواستند که مشارکت فعال و جدی در جلسات داشته باشند. وی مهم ترین ماموریت کمیته مشترک بازرگانی ایران و اسلواکی را اعزام و پذیرش هیات های تجاری، برگزاری همایش‌ها و نمایشگاه‌های تخصصی، انتقال اطلاعات تجاری، ارتقاء فرصت های سرمایه گذاری و شناسایی مشکلات و موانعی که در مسیر ارتباطات تجاری دو کشور وجود دارد را بیان کرد.

منادی نماینده وزارت امور خارجه نیز ضمن اشاره به آخرین تحولات روابط تجاری دو کشور، تشکیل کمیته مشترک را برای توسعه فعالیت های اقتصادی دو طرف مثبت ارزیابی کردند. به گفته وی طبق هماهنگی‌های انجام شده قرار است هیاتی متشکل از نمایندگان وزارت خارجه و بانک مرکزی به منظور بررسی مشکلات بانکی میان دو کشور در آینده نزدیک به اسلواکی سفر کنند. منادی گفت: همچنین تشکیل کمیسیون مشترک بازرگانی دو کشور از برنامه های در دست بررسی و اقدام می باشد.

دانشخو نماینده سازمان توسعه صادرات ایران نیز ضمن ارائه آمار مربوط به مبادلات دو کشور، اظهار امیدواری کرد که تشکیل این کمیته می تواند در جهت ارتقای روابط و شناسایی فرصت‌های تجاری دو کشور بسیار مناسب با شد.

کیانی پور رئیس اتاق یاسوج و اتاق معین اسلواکی، به عنوان یکی از اعضای هیات موسس کمیته مشترک بازرگانی ایران و اسلواکی ضمن اشاره به فرصات ها و مشکلات روابط تجاری دو کشور، صادرات مواد غذایی و استفاده از ظرفیت های ایرانیان مقیم در آن کشور را مهم ترین فرصت در کشور اسلواکی ارزیابی کرد.

کیانی پور اظهار امیدواری کرد که با تشکیل این کمیته جریان تجارت دو کشور تحرک بیشتری پیدا کند. وی حجم مبادلات جاری میان دو کشور را متناسب با ظرفیت های موجود ندانسته و ابراز امیدواری کرد با فعالیت این کمیته حجم روابط تجاری دو کشور بهبود پیدا کند.

به گفته او همکاری دو کشور در زمینه آب، انرژی های تجدید پذیر، استارت‌آپ‌ها، تکنولوژی های نوین، صنایع کشاورزی و بازیافت از دیگر زمینه های همکاری دو کشور است.